QD Vemin

Az elmúlt években a hazai gazdaság minden szektorát a fizetési fegyelem romlása jellemzi, mindenki számára ismert fogalom lett a körbetartozás, melynek következtében felértékelődött a leendő vagy meglévő üzletfelekről szerzett releváns információ.

Nem tudja, hogy
mekkora kereskedelmi hitelt adhat partnerének?
ki a megbízható partner?
hogyan minősítse partnereit?

Segítünk!

Az objektív elveken nyugvó vevőminősítések fő hátránya, hogy az áruhitelt nyújtó társaság stratégiájával, az adott vevővel kapcsolatos elképzeléseivel nem foglalkozhat. Ezért a megfelelő minősítés alapkritériuma, hogy vállalat-specifikus és képes időben követni a vállalat kintlévőség menedzsmenttel kapcsolatos taktikájának változását. Ha ez nem teremthető meg, akkor a vállalat pénzügyesei, értékesítői továbbra is érzéseik alapján adnak áruhitelt az ügyfeleknek. Ez vagy a pénzügyi kockázatot növeli, vagy az értékesítési volument ronthatja le az optimális szint alá!

A VEMIN program fő funkciója, hogy megadja vevőnként azokat a limiteket, amelyek alapján dönteni lehet a halasztott fizetés mértékéről, más néven a kereskedelmi hitelezésről. A program legkorszerűbb minősítési elveket használja, alkotói banki, kereskedelmi és tanácsadói gyakorlattal rendelkeznek. A program egyik fő értéke, hogy az adott vevőt nem “csak” önmagában elemzi, hanem méri, összehasonlítja az ágazati sajátosságok alapján.

Az összehasonlítást bázisát a DATAX Ágazati Pénzügyi Mutatószámrendszer adja. A DATAX nem pusztán a vevőminősítés alapadatként szolgálhat, hanem segítheti a vállalatokat a stratégia alkotás információs hátterében, illetve a marketing részleget a piaci pozícionálás egyes kérdéseiben, az ágazati célpiacok elemzésében.

QD Vemin

Egyszeri  tejles használati díj 830.000 Ft + Áfa

Esetenkénti lekérdezés megegyezés alapján